SHODAN

Ju prezantojmë me motorrin më të ri të kerkimit në Internet

Shodan është një motor kërkimi për çdo gjë në internet. Ndërsa motorët e tjerë të kërkimit indeksojnë vetëm internetin, shodan indekson shumë më tepër çdo motorr tjetër si – Web Cams/Kamerat, Anijet,Paisjet mjekësore, Semafore,  Lexuesit e targave te makinave, Smart TV, dhe cdo gje tjeter qe eshte e ruajtur diku ne ndonje software por që ende nuk eshte bere share ne WEB. 

Mënyra më e mirë për të kuptuar se si funksionon  Shodan është të lexoni librin e themeluesit 
John Matherly  me titull. “Algoritmi bazë  i shkurter dhe efikas”

Sivepron SHODAN

1.Kerkon automakisht  pëR adresa të rastësishme IPv4

2. Gjeneroni dhe teston portat që Shodan ka te implementuara ne librarine e tij dhe lexon

3. Kontrolloni adresa te  rastësishme IPv4 në portat e rastësishme dhe shfaq rezultat

4. Me pas ju lejon ta aksesoni si informacion.

Kaq është. 
Gjen gjitshka,
Kërkon dhe indekson gjithshka dhe kudo ku ka nje linje internet.
Është unik , dhe quhet Shodan.

Pergatitur nga Erald NALLBANI 
BURIMI https://leanpub.com/shodan

Ndaje me Miqtë