FEMIJET DHE TEKNOLOGJIA

Teknologjia ditet e sotme eshte shtrire kudo.


 Perdorimi i saj ka sjelle shume benefite por dhe ka ndryshuar stilin e jeteses dhe te menduarit per te gjithe ne. 
Domosdoshmeria për të ndar dhe marrë informacione me ane te internetit eshte rritur ndjeshem pasi kerkesat janë rritur ndjeshëm, nëpërmjet laptopit , kompjuterit apo smartphonit ai vjen i pa limituar dhe i pa filtruar vjen bruto dhe i pa perpunuar për ç’do moshë dhe gjini.
Në ditet e sotme verehet se aksesimi i internetit kryesisht kryhet nga telefonat mobile të tipit SmartPhone ku akses kane te gjitha moshat duke filluar nga + 8 vjeç deri në 60+ vjeç, ku mosha me e rezikuara per aksesimin e informacioneve te pa filtruaar apo dhe reklamave promovuese eshte  brezi i ri i femijeve.
Shpeshhere dhe ne jemi perballuar me reklama a promovuese te pa pershtatshme per nje sy te lire ndaj do doja qe me ane te ketij shkrimi t’ju syqgjeroja disa programe ku duhet ti shtyni femijet që të jene më të fokusuar. Këto programe gjenden falas në Play Store.


Programe në gjuhën shqipe

Kids Zone-Parental control

Alfabeti Shqip

Numrat meso shkruaj

Tingujt e kafsheve

Peralla per femije shqip

Lojera per femije

Fol

Plluq Plluq

Ngjyros Kafshën

Matematikë per femije

Meso Matematike

Matematika  2

Filma Vizatimore

Programe ne gjuhen Angleze

English for Kids

Science trick

Lingo Kids

Educations Games for Kids

Fun Piano for Kids

Animal Encyclopedia

World Geography- Quiz Game

Animal Puzzle Games

World History

Përgatitur nga Erald NALLBANI

Ndaje me Miqtë